divendres, 19 d’abril del 2013

UNA PROPOSTA DES DEL SENEGAL: el ceebu jen

INGREDIENTS:

Per al peix:
  • 1 dorada d'1kg aproximadament
  • Col
  • Pastanaga
  • Tomata
  • Oli
  • Un nap
  • Prebrot roig i verd
  • All
  • Julivert
  • Pebre
  • Albergínia
  • Sal
  • Bitxo
  • Ceba
Per a l'arròs:
  • 1/2 k d'arròs petit
  • Llimona


PREPARACIÓ:
  1. Es fa una picada amb l'all, el pebre, el julivert i un bocí de bitxo.
  2. Es neteja la dorada, es talla en 3 o 4 bocins i es farceix amb la picada
  3. En una olla és posa l'oli, la ceba, sal, i tomata triturada i es soferegeix.
  4. S'hi afegeix el peix i es deixa coure uns 5 minuts.
  5. S'afegeix 1 litre i 1/2 d'aigua a l'olla i les verdures i es deixa bullir durant 1 hora.
  6. Un cop estigui tot ben ciut es treu el paix i les verdures amb una mica de suc i es deixa suc a l'olla per a poder-lo barrejar amb l'arròs.
  7. Mentre es cou el peix amb les verdures, es cou l'arròs al vapor i quan ja està cuit es tira a l'olla amb el suc que hem deixat. Es remena bé una estona i es posa en un vol.
 Es serveix l'arròs per una banda i el peix i les verdures per l'altra. Cadascú s'emplata una mica de cada i ho amaneix exprimint el suc d'un tros de llimona per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada