divendres, 19 d’abril del 2013

DES D'ARGENTINA ENS PROPOSEN: l'empanada argentina

INGREDIENTS PER A LA MASSA:
  • 1Kg de farina
  • sal
  • ous
  • 200g de mantequilla
  • 4 cullerades oli oliva
  • 4 cullerades de llet
  • 300ml d’aigua tèbia

INGREDIENTS PER AL FARCIT:
  • oli
  • 1 kilo de carn
  • cebes tendres
  • 250g de panses
  • sal, pebre, comí i páprika
  • 250g d’olives sense pinyol
  • 4 ous durs

DESENVOLUPAMENT

LA MASSA:
  1. En un recipient gran posem la major part de la farina. Deixem 4 cullerades de farina fora del recipient per poder anar afegint.
  2. Al mig de la farina i farem un forat i hi poserem la mantequilla a troços i l’ou. 
  3. Ho batem amb una cullera de fusta des del centre fins a fora, i poc a poc barregem la farina.
  4. Afegim l’oli i la llet. 
  5. En un got d’aigua tíbia hi posem la sal i ho remenem a fi i efecte que quedi ben barrejat. 
  6. Ho barregem poc a poc amb la farina fins que quedi una massa suau i elàstica.
  7. Preparem l’espai on amassarem tot posant-hi farina. Treiem la massa del recipient i la treballem amb les mans durant uns 10 minuts.
  8. Posarem una mica de farina al recipient i hi ficarem de nou la massa en forma de bola. Ho taparem amb un drap de cotó i ho deixarem reposar durant unes 3h a la nevera.
  9. Treurem la massa de la nevera i esperarem 15 minuts per preparar les empanades argentines

EL FARCIT:


  1. Es sofregeix la ceba amb oli fins que quedi transparent. 
  2. S'hi afegeix la carn i es cou fins que la carn ja no sigui de color roig. 
  3. Si afegiex les panses i es cuina durant uns 5 minuts més. 
  4. Per a acabar s'hi posa la sal, el pebre, el comí i la párprika i es cuina durant uns 5 minuts més. 
  5. Es retira del foc. 
  6. S'hi afegeixen els ous durs i les olives tot tallat a trossest petits i es remena tot ben bé.
  7. És molt important posar el farcit a la massa quan estigui completament fred. 
  8. Cal colocar el farcit damunt de rodones de massa. 
  9. Es dobleguen per la meitat i es tanquen amb una forquilla. 
  10. Es fregeixen amb oli ben calent a la paella fins que quedin daurades i es retira l’excés de grassa amb paper absorvent. 

També es poden coure al forn, tot pintant les empanades amb un ou batut abans de posar-les al forn que estarà precalentat a 180 graus.
Cal deixar-les coure uns 30 minuts, o fins que quedin daurades.

S’acompanya de salsa chimichurri.

Aquesta recepta ens l'ha aportada la Maira. Argentina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada