- 1Kg de farina
- sal
- ous
- 200g de mantequilla
- 4 cullerades oli oliva
- 4 cullerades de llet
- 300ml d’aigua tèbia
INGREDIENTS PER AL FARCIT:
- oli
- 1 kilo de carn
- cebes tendres
- 250g de panses
- sal, pebre, comí i páprika
- 250g d’olives sense pinyol
- 4 ous durs
DESENVOLUPAMENT
LA MASSA:
- En un recipient gran posem la major part de la farina. Deixem 4 cullerades de farina fora del recipient per poder anar afegint.
- Al mig de la farina i farem un forat i hi poserem la mantequilla a troços i l’ou.
- Ho batem amb una cullera de fusta des del centre fins a fora, i poc a poc barregem la farina.
- Afegim l’oli i la llet.
- En un got d’aigua tíbia hi posem la sal i ho remenem a fi i efecte que quedi ben barrejat.
- Ho barregem poc a poc amb la farina fins que quedi una massa suau i elàstica.
- Preparem l’espai on amassarem tot posant-hi farina. Treiem la massa del recipient i la treballem amb les mans durant uns 10 minuts.
- Posarem una mica de farina al recipient i hi ficarem de nou la massa en forma de bola. Ho taparem amb un drap de cotó i ho deixarem reposar durant unes 3h a la nevera.
- Treurem la massa de la nevera i esperarem 15 minuts per preparar les empanades argentines
EL FARCIT:
- Es sofregeix la ceba amb oli fins que quedi transparent.
- S'hi afegeix la carn i es cou fins que la carn ja no sigui de color roig.
- Si afegiex les panses i es cuina durant uns 5 minuts més.
- Per a acabar s'hi posa la sal, el pebre, el comí i la párprika i es cuina durant uns 5 minuts més.
- Es retira del foc.
- S'hi afegeixen els ous durs i les olives tot tallat a trossest petits i es remena tot ben bé.
- És molt important posar el farcit a la massa quan estigui completament fred.
- Cal colocar el farcit damunt de rodones de massa.
- Es dobleguen per la meitat i es tanquen amb una forquilla.
- Es fregeixen amb oli ben calent a la paella fins que quedin daurades i es retira l’excés de grassa amb paper absorvent.
També es poden coure al forn, tot pintant les empanades amb un ou batut abans de posar-les al forn que estarà precalentat a 180 graus.
Cal deixar-les coure uns 30 minuts, o fins que quedin daurades.
S’acompanya de salsa chimichurri.
Aquesta recepta ens l'ha aportada la Maira. Argentina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada