dimarts, 16 d’abril del 2013

UNA BEGUDA DE MALI: el jinibré

Ingredients:
  • 2 arrels de gingebre fresques
  • el suc de 8 llimones
  • entre 300 i 500 g de sucre
  • 3 o 4 l d'aigua mineral
  • sucre de vainilla
  • rodanxes de llimona
  • fulles fresques de menta

Preparació:
1.- Rentem i tallem les arrels de gingebre i les deixem en remull amb aigua fresca durant una estoneta. Triturem en una batedora les arrels amb l'aigua.
2.- Després d'una estona més (tot depen de com vulguem de fort el gust del gingebre a la beguda) colem el gingebre amb un colador fi. 

 3.- Preparem el suc de les llimones i el barregem amb l'aigua de gingebre. Afegim sucre al gust (entre 100 i 125g de sucre per cada litre d'aigua, depenent de la dolçor que volgem que tingui la beguda).
4.- Afegim una cullerada de sucre de vainilla, unes fulles de menta i ho remenem tot ben bé. 

5.- Posem la beguda en ampolles de vidre i ho posem a refrescar a la nevera.
5.- Abans de servir hi posem rodanxes de llimona i fulles de menta fresques. A l'estiu s'hi poden afegir també glaçons de gel.



El resultat és una refrescant beguda picant, dolça i àcida a la vegada. Si es troba massa forta s'hi pot afegir més aigua.


Recepta d' Amina Traoré. Mali

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada