- 2 arrels de gingebre fresques
- el suc de 8 llimones
- entre 300 i 500 g de sucre
- 3 o 4 l d'aigua mineral
- sucre de vainilla
- rodanxes de llimona
- fulles fresques de menta
Preparació:
1.- Rentem i tallem les arrels de gingebre i les deixem en remull amb aigua fresca durant una estoneta. Triturem en una batedora les arrels amb l'aigua.
2.- Després d'una estona més (tot depen de com vulguem de fort el gust del gingebre a la beguda) colem el gingebre amb un colador fi.
3.- Preparem el suc de les llimones i el barregem amb l'aigua de gingebre. Afegim sucre al gust (entre 100 i 125g de sucre per cada litre d'aigua, depenent de la dolçor que volgem que tingui la beguda).
4.- Afegim una cullerada de sucre de vainilla, unes fulles de menta i ho remenem tot ben bé.
5.- Posem la beguda en ampolles de vidre i ho posem a refrescar a la nevera.
5.- Abans de servir hi posem rodanxes de llimona i fulles de menta fresques. A l'estiu s'hi poden afegir també glaçons de gel.
El resultat és una refrescant beguda picant, dolça i àcida a la vegada. Si es troba massa forta s'hi pot afegir més aigua.
Recepta d' Amina Traoré. Mali
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada