dimecres, 17 d’abril del 2013

UNA MENJA CATALANA: l'escalivada

INGREDIENTS: (4 persones)

• 4 pebrots vermells (a la recepta original en posa 8) 

• 4 albergínies (com el pebrot) 
• 3 cebes 
• 3 tomàquets madurs 
• 2 o 3 grans d'all 
• 1,5 dl d'oli d'oliva
• Vinagre i sal


DESENVOLUPAMENT

Precalentem el forn a una temperatura d'uns 220º C aprox. Un cop calent, hi afegim el pebrot vermell, l'alberginia i la ceba. Al cap d'uns 30 mins, quan la pell de les verdures comenci a estar negra, els hi donem la volta i repetim el procés fins que tota (o la gran majoria) de la pell de la verdura estigui negra. Retirem primer el pebrot i l'alberginia i hi afegim el tomàquet (la ceba la deixem una estona més perquè costa molt de fer-se).

Quan treiem la verdura, l'emboliquem en un drap durant uns 5 mins. Preferiblament, fóra bo que poguéssim substituir el drap per papers de diaris. Després pelem la verdura, n'extreiem les llavors i rentem les verdures amb aigua freda.

Tallem el pebrot, l'albergínia i la ceba a tires (i el tomàquet com es pugui) i ho col·loquem tot en una safata amb alls picats pel damunt, tot recobrint la safata d'oli. Seria bo que l'oli aconseguís recobrir tota la verdura per tal de que aquesta aguantés més temps. Ho salpebrem al gust i hi afegim un rajolinet de vinagre.



Recepta de la Irene. Lleida (Catalunya)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada